Tekniska prylar

När vi var på BETT-mässan i London så hittade vi många roliga tekniska saker som vi ville köpa! Det som vi från Bergavik var mest intresserade av var tillbehör till Smartboard. Häromdagen satte vi oss i ett litet möte för att diskutera vad vi skulle införskaffa. Våra tre alternativ var:

¤ Senteo, ett slags små dosor som varje barn har. Där kan de svara på frågor som sedan sammanfattas i olika diagram och tabeller på Smartboarden.
¤ Dokumentkamera, en liten scanner som är direkt kopplad till Smartboarden. Lätt att visa sidor ur böcker, bilder osv.
¤ Airliner, ett litet tangentbord som läraren kan bära runt. Barnen kan skriva svar på frågor direkt på den utan att gå fram till tavlan.

Vi pratade lite om att ha testpiloter till alla sakerna, alltså köpa in en av varje och testa hur mycket man faktiskt använder det. Inga beslut är fattade än, vi ska bestämma oss nästa vecka!

Ha en jättebra helg! // Helene och Malin

image41


Roligt med reseblogg!

Hej!
Vi berättar väl vidare om vad våra yngsta bloggare åstadkommer. Vi valde ju ut fyra i klass 3 som försöksbloggare, och det var verkligen rätt barn! De vill skriva, de har bra idéer när vi inte har gett dem ämnen, de blir snabbt och rätt färdiga med sina vanliga uppgifter och använder tiden som blir över till bloggande! Det där med att lägga in bilder var tydligen inte svårt, för det funkar bra. ;)

En av killarna var i Rom på sportlovet, ni kan titta hur han har skrivit om det här:

www.williamlarsson.blogspot.com

Vi jobbar på vid datorerna! Ha det bra!

// Helene och Malin

Bloggläxa

Den här veckan har min klass följande läxa:

"Ni ska lära era föräldrar hur man går in på er blogg och hur man gör när man lämnar en kommentar."

Vi har skrivit på våra bloggar varje vecka i flera månader nu....Vi lärare går in och kommenterar, barnen kommenterar varandra men endast ett fåtal får kommentarer från sina föräldrar. Visst måste det vara spännande för alla mammor och pappor att se vad barnen skriver om i skolan och att kunna ge respons på ett smidigt sätt?
Vi hoppas med denna läxa få dem mer delaktiga!

//Ulrika

Äntligen lite från Bett-mässan.

 
Släpper nu den första i en rad klipp från bett-mässan.
Dagens episod: Mackan äntrar bett i ackompanjemang från chefen  : )
// J

Projektet rullar på...

Intresset för vårt projekt har aldrig varit större bland eleverna än nu... Vi har fler sökande till skoltidningen än någonsin, msn-användandet känns fortfarande väldigt meningsfullt och bloggandet har nu spridit sig ner till tredjeklassarna... I skrivande stund har jag fyra tredjeklassare bredvid med frenetiskt dansande fingrar över tangentborden...  Ett härligt ackompanjemang till mitt eget skrivande!

I eftermiddag ska vi in till HiK för att kort redovisa vårt projekt för lärarutbildarna där - känns som ett bra tillfälle att få in en UK-fot i maktens korridorer :-)

Snart är det sportlov - känns behövligt, varit mycket fart och fläng kring vårt projekt... Veckan efter lovet ska vissa på skolan till Ungern för ett annat projekts räkning... Efter att ha varit där för ett par år sedan så kan jag säga att deras IT-utveckling verkligen skulle må bra av ett projekt av den här digniteten...

Vid tangenterna...// Magister D

Treorna hänger på!

Hej!
Nu går vi i vår 3-4 vidare med bloggarna. Hittills har det bara varit fyrorna som har bloggat, men nu kör vi igång med några av treorna också! Vi startar lite försiktigt med fyra stycken försökskaniner. Det gäller ju att kunna ge dem tid till bloggandet i skolan, och för treorna finns inga speciella blogglektioner. Därför valde vi till att börja med elever som är ganska snabba i sitt skolarbete, ofta färdiga före de andra. På så sätt har de en vettig uppgift när de har tid över! En rättvis fördelning mellan könen är det också! ;) Vi lägger ut deras adresser på Bergaviksskolans hemsida så snart som möjligt!

Ha en jättebra helg! // Helene

RSS 2.0