Inte bara teknik...

 
Trevligt att se att åtminstone tre av projektmedlemmarna kom i mål i årets skoljogg.
// J


Fler bloggar

Nu verkar det som om alla medlemmar har skaffat sig en lärarblogg.

Även elevbloggarna har kommit en bra bit på väg.

Vad det gäller Djonken så har vi kommit igång bra med grupperna, de börjar producera så smått. Vi har som mål att få upp nya löpsedlar varje vecka. Förut har det bara förekommit några gånger per termin.

Första avsnittet av djonken-TV var väl OK. Inte mer. Vi använde iaf stativ. Vi måste försöka införskaffa lite belysning. Någon som kan tänkas var???

msn

Hade ett bra samtal med barnen i 3B igår, angående msn. Jag visade symbolen och kollade om de visste vad det var, det visste nästan alla. En del av dem har msnkonto. Vi pratade om hur man kan använda det, vilka de brukar skriva med och vad man kan skriva om. Många tyckte att det kunde vara lättare att skriva om vissa saker än att prata om det. De som har msn kunde absolut tänka sig att chatta lite med fröken någon gång! ;) En eftermiddag i veckan skulle nog passa bra för mig att ha "msnjour" om det är några som vill skriva. Vi får se framöver.




Elevbloggarna som ligger på hemsidan är jättefina! Det känns som om en del av de barnen verkligen har hittat sin grej!
Ha en bra helg! //Helene


Delikata bloggproblem


Efter att ha valt blogg.se till våra nya lärarbloggar så fick vi tänka om. Vi tycker nämligen inte att det är moraliskt riktigt att ha en lärarblogg med reklam för sexiga kläder. Det fick bli blogspot istället.

www.ulrikasklass.blogspot.com
http://www.malinsklass.blogspot.com/


Här är fler lärarbloggar på vår skola
/ J

OH kontra powerpoint!

Ja, visst blir man förvånad... Jag trodde nog att tekniken nått i alla fall PP och att OH användes i de fall det fungerar bättre ändamålsenligt (ibland kan PP låsa föreläsaren för att alla bilder bara måste hinnas med). Läste i Barometern idag att kommunens lärare ska bli bättre på IT och att lärare ska avsätta tid för detta  - här måste ni ligga långt före... det känns väl bra!
Grattis till lilla bloggskolan, det ser lärorikt ut!

//Katarina

ps. Ni får hojta till om studenterna som ska komma till er vecka 46-50 ska introduceras in i projektet inför VFU'n, men än är det väl ingen brådska?

Nya lärarbloggar!

Idag har vi haft lilla bloggskolan! Malin och Ulrika har nu egna lärarbloggar. Vi började där, för det är lättare att hjälpa eleverna med sina bloggar om man har en egen. image9image10image11

Föreläsning på Jenny nyströmsskolan

  
Tack Katarina. Jodå det gick väl hyfsat. Kunde kanske visat ännu mer praktiskt... Jag ska snart lägga ut lite bilder, men jag glömde tyvärr nätsladden till min dator på Hotell Amigo : )

Det känns som om lärarutbildningen skulle behöva förändras en del då vi fick se en presentation på OH som kändes lite gammal. Varför inte köra den på en powerpoint presentation?

Vidare har jag svårt att hålla med om att studentarbete om IT kan göras mha bandspelare. BANDSPELARE ÄR INTE IT! Eleverna på skolorna vet knappt vad en bandspelare är...

Gott jobb!

Är inne och testar... vet inte precis om det jag nu skriver hamnar "rätt" men vi får väl se...
Hörde idag genom flera lärare här på Högskolan att ni gjorde riktigt bra presentationer både i Emmaboda och här för studenterna i AU 3. Så sträck på er!
//Katarina

Hotell Amigo - Projektgruppsredovisningar

   

Heldagen i Emmaboda med projektgrupper och projektledare från Ung kommunikation blev precis så bra som vi hoppades på. Härligt att få ett ansikte på alla namn man läst om i mail, hemsidor osv...

Ett par tankar efter mötet på hotell Amigo:

·        Trevligt att se att så många projektgrupper som brinner för sina bra idéer.


·        Blädderblocket genomsyrade hela dagen. Var fanns projektorn eller smartboarden? Alla våra projekt ska bygga på någon slags teknik men inte idag...    : ) Hade varit coolt om KK hade haft med sig några nya hjälpmedel för presentationsteknik, typ microsofts nya tablegrej. De har ju trots allt några miljarder... 7 närmare bestämt.


·        Gott bacon till pastan.


·        Det knöts kontakter.


·        England verkar ligga långt framme, kanske ett kompetenshöjande besök skulle vara på sin plats. Bettfair London 2008?


·        Roligt att vara en del av ett välfinansierat projekt.

Idag ska vi till Jennynyströmsskolan för att informera Hik:s lärarstudenter om vårt projekt. Det ska bli intressant.
// J


Tårta och planering

  Mötet blev väldigt lyckat och fortsättningen känns bra. Alla vet vad de ska sätta igång med, nämligen elevbloggar. När vi är i hamn med dessa så kommer vi att introducera Läxhjälpen via MSN. Skol-TV delen via Youtube kommer vi sätta igång med när elevensval grupperna har kört några veckor.

Vårt mål till nästa möte är att introducera elevbloggar i fyra klasser. Projektdeltagarna väljer själva hur många elever i varje klass som initialt kommer att delta.

Daniel lyckades med inhandlingen av tårtan på ett ypperligt sätt.

RSS 2.0