Senaste djonken avsnittet.

Fortfarande problem med ljuset.
Eleverna är duktiga, de har ju bara haft elevens val ett par månader...



Vi har nog kommit fram till att avsnitt 15 var en riktig höjdare!

Växjö - IT i lärarutbildningen

Idag så var vi, Daniel och Markus, i Växjö på en nationell konferens om IT i lärarutbildningen. Det var översteprästen i UK, Lennart Axelsson, som hade kallat till möte (i KK-stiftelsen regi ).
Upplägget verkade på förhand vara bra, så vi kände oss taggade att åka.


Förmiddagens höjdpunkt var två glada norrmän som visade hur teori och praktik kan mötas i nätverksbyggande, speciellt norrman nr 2, Erik Eliassen, var trevlig och inspirerande att höra på. Han var tydlig och konkret (även om vi inte förstod allt han sa...) i sin presentation om hur man i Norge jobbar med nätverksbyggande.


Sedan var det dags för lunch - och en väldigt bra sådan måste jag tillägga! Stort tack för den!


Efter att lyssnat på Ragnar och Lotta (visst låter det som en progg-grupp?) och ByBoo så var det dags för oss att äntra scenen. Den här gången hade vi ett ess med oss i rockärmen...i form av Katarina Herrlin, vår projektdeltagare från HiK. Som vanligt så gjorde hon ett bra jobb med att "akademisera" vårt, annars så praktiskt utformade, projekt.


Det var en väldigt trevlig dag och vi tycker båda att det är spännande och inspirerande att träffa folk från hela Sverige (och Norge) som brinner för dessa frågor.

Dagens reflektion blir dock ändå följande;

Hur trovärdig känns en nationell konferens, med syfte att främja IT i lärarutbildningen, när föreläsarna (på ett universitet!) erbjuds lokaler utan nätuppkoppling...inte ens dator fanns att tillgå :-)


Som sagt var vi dock ändå nöjda och glada när vi vände kosan hemåt på eftermiddagen. Tack för oss och för en trevlig konferens! Tills nästa gång...


Under resan hem kom vi unisont fram till att i Lessebo...

vill vi inte bo...


Det här inlägget avslutar vi med dagens citat;


"Vi befinner oss i en virvelvind av frågor och svar" - Ragnar Olsson, E-tik


Korrespondenterna vid tangenterna //Daniel & Markus


Möte på Högskolan

Hej UK:are!
När vi hade vårt förra lilla möte hos oss på Flotten så pratade vi om mötet på högskolan med de andra grupperna inom UK. Då glömde jag informera om att nästa möte av samma sort är 14 april kl 15.00. Jag antar att det är i samma lokal. Alla som har möjlighet följer väl med!?

Hoppas Daniel och Mackan har haft en bra dag i Växjö! Vi får väl ett inlägg om det inom kort....;)
Ha det bra! // Helene

AV-media proudly presents...

Jaha då var man bortredigerad igen... Tråkigt...
Dock roligt för pågarna att åka till O-hamn.
Ge järnet!
Veckans favoritinlägg tycker jag är
http://maxbjork.blogspot.com/2008/03/melodifestivalen.html

/ J

Nyhetsbrev från AV-Media, mars 2008


Hej

Hur kan vi underlätta för oss själva som pedagoger att utföra ett bra jobb som uppskattas av våra elever? Hur kan vi dra nytta av det eleverna redan kan?

Marcus & Daniel berättar om hur de gör för att höja elevernas studieresultat på ett för eleverna intressant sätt. Det som är bra med M & Ds sätt att arbeta är att det går lika bra i år 3 som i år 9 eller ännu längre upp i åldrarna.

Jag vill betona att det är den pedagogiska processen som sker i klassrummet som är i fokus, även om titeln på föreläsningen är "Modern teknik som en länk mellan lärare och elever".

I vår satsning på att underlätta för fler att ta del av AV-Medias föreläsningar kommer vi nu till Oskarshamn. Vi hoppas på bra uppslutning från pedagoger, skolledare och politiker från hela länet så vi kan fortsätta med denna satsning.

Föreläsningen är gratis men det är viktigt att anmäla sig, se nedan. Ta med dina kollegor!

Pedagogiska forum - föreläsning

Modern teknik som en länk mellan lärare och elever

För att uppnå en skola som är likvärdig för alla elever har Bergaviksskolan valt att förändra sitt arbetssätt och använda elevernas vardagskunskaper som t ex chatt, film och blogg.

Kan man använda blogg som skrivredskap? MSN som utvecklande kontakt mellan lärare och elev? Skriva med film? Höja elevernas studieresultat?

Låt dig inspireras av idéer som kan höja dina elevers motivation.

Föreläsarna Marcus Nilsson och Daniel Sylén jobbar som grundskollärare på Bergaviksskolan i Kalmar.

Skriv ut!>>>

Datum: 1 april
Tid: 15-17
Lokal: Kristinebergsskolan, Pelarsalen Arkitektvägen 24, Oskarshamn
Pris: Gratis, men du måste anmäla dig!

Anmälan senast 24 mars 2008 (men gör det gärna långt tidigare så du säkert får en plats)

ANMÄL dig via vår hemsida eller ring 0480-615 70


Gedigen dokumentation

Jag la ner lite tid igår på att verkligen se över barnens bloggar. Även om det bara blir ett par inlägg i veckan så blir det en gedigen samling under en hel termin. Mycket trevlig läsning och dokumentation.
Jag är imponerad av bloggresultaten. Barnen känner också att deras blogg börjar växa och vara något som de är stolta över som de vill visa upp för sina vänner och föräldrar.
//Mackan

Var f-n är presidenten?

Många deltagare undrar var El Presidente har tagit vägen... Ryktet säger att han hänger på Måsen hela dagarna. Snälla presidenten - läser du det här...Schyssta hör av dig!

// Vice och kassören

Djonk-TV

Fantastiskt kul att se elevernas stora engagemang när de producerar och jobbar med Djonk - TV. Djonken deltagarna pruducerar snart så mycket material att vi inte hinner spela in allt på våra 80 minuter i veckan. Vi skulle behöva fler Djonktimmar!!!
Lägg märke till små detaljer som att programledaren tackar föregående inslag samt att han eller hon varnar känsliga tittare för vissa inslag. Stort!
/Mackan


Möte med UK

Daniel och Helene informerade oss om vad som hände på gårdagens möte med de andra grupperna. Tre nya grupper är tydligen på gång...  Verkar intressant.

Många var nyfikna på vår grupp. Informellt och trevligt möte.
Vi visade vår nya film.
Som ni kan se här...
Lång version, 06.39 min.

Kort version, 03.32 min.


Diskussion om tekniska hjälpmedel går vidare...
Just nu lutar det åt att vi provar en airliner, 48 senteo och en dokumentkamera.

/ Jonas, Daniel. Ulrika, Helene,


RSS 2.0