Försenat mörbylångareportage.

Läs om äventyret i Mörbylånga här...

Första föräldern!

Nu har jag "addat" den  första föräldern på MSN. Han är väldigt positiv, och tycker att det är ett snabbt och enkelt sätt att ständigt ha någon slags kontakt med skolan.
Jag citerar "detta är ju ett utmärkt sätt att snabbt och enkelt sätt där man kan  få info från skolan eller  ge info till skolan om stora eller små saker."

/Mackan

UK-möte med Högskolan

Idag har jag varit på UK-möte på högskolan med Tom Gagner och kompani. Även denna gång fick vi mycket beröm för vårt projekt. Jag presenterade lägesbeskrivning samt om våra föreläsningar som ägt rum den senaste tiden.
Vi kommer att fortsätta att åka runt och berätta om vårt projekt i regionen. Mörbylånga visiten har verkligen satt ringar på vattnet.
Vi ska berätta om vårt projekt för alla  lärarutbildare i Kalmar kommun den 14 februari.
AV-media i Kalmar är sugna på att skapa workshops där man bjuder in lärare i kommunen för att berätta teoretiskt och hjälpa till praktiskt hur man ska gå till väga för att göra något liknande som vi gör.
Vi kommer också vara en del i AU 1 kursen för lärarstudenter där vi berättar hur man kan använda IT och komminikation i undervisningen.
Reklamfilmen som gjort om vårt projekt är klar. De som har sett den säger att den är bra, själv är jag lite mer orolig. Vi tittar på den imorgon när vi träffas kl.15.00.
Känns verkligen stimulerande att verkligen satsa vidare på vårt projekt när det är så himla uppskattat av alla.

Nästa gång det är möte på högskolan (3/3-08) kommer vi också få tid att presentera våra tankar, ideér och erfarenheter från BET-mässan i London.

/M

För sjuk för skolan = JA, För sjuk för MSN = ABSOLUT INTE!

Jag har märkt att det är ett väldigt bra sätt att använda sig av MSN för att komma i kontakt med sjukanmälda barn. Tydligen spelar det ingen roll hur sjuk man är, så är man ändå alltid uppkopplad på MSN.
MSN är en utmärkt väg att hälsa "krya på dig" samt att förklar och ge läxa eller berätta om det är något speciellt eleven i fråga ska tänka på om han/hon kommer till skolan imorgon.

//Markus

Eric deltog i klassråd, via MSN, från Thailand

Idag när vi hade klassråd i klass 3A plingade Eric i klassen in på MSN. Eric är i Thailand på semester med sin familj. Via MSN kunde Eric deltaga i omröstningar, välja E-val samt ta upp punkter på dagordningen. Vad säger man "världsklass"!
//Fisslet


MSN

I mitt tycke blir MSN biten i vårt projekt bara bättre och bättre . Vid många olika tillfällen har jag nu fått förfrågningar av elever om läxan. Det känns verkligen stimulerande att kunna hjälpa till så snabbt och enkelt så eleverna inte hinner "tappa sugen" när de sitter hemma och kämpar med sina läxor. Vi i skolan vet ju hur viktigt det är att barnen har gjort sina läxor ,och att de kommer väl förberedda till skolan dagen därpå.

/Markus


London!!

image36

Helt oväntat fick vi ett personligt välkomnande när vi kom till Gatwick! ;)


Nu har vi börjat hämta oss något efter vår lilla resa till London. Det var verkligen kul att komma iväg några dagar! Vi har, genom tid till reflektion, fått en hel del inspiration till projektets vara och framskridande. BETT-mässan var en upplevelse och vi såg en hel del teknik som gav upphov till nya idéer för vår undervisning.

image38

Framme vid BETT-mässan!

image39
Det fanns en hel del att se på mässan.

image40

Markus och Daniel ser mässan från ovan.

Samtliga projektdeltagare från Bergaviksskolan är mycket nöjda med resan och sugna på att driva projektet
vidare framåt!  // Helene och Daniel


Vi reser jorden runt!

Nu har vi i 6A gett oss ut på en resa jorden runt. Den här resan ska ta 40 dagar. Varje elev har fått 70000 kr att använda på resan. De ska ta sig genom fem världsdelar. I varje världsdel har de uppdrag att utföra. Eleverna ska skriva dagbok och ni kommer att kunna följa deras resa på deras bloggar.
Bloggarna har precis skapats så vi har inte kunnat lägga ut dem än. När detta är gjort kommer ni att hitta dem på Bergaviksskolans hemsida under elevbloggar 6A.

Carola

BETT-mässan

Efter vår kompetensutvecklingstripp till London för ett besök på BETT-mässan så känner vi oss om möjligt ännu mer taggade. Trippen i sig gav många möjligheter till idéutbyte och mässan gav ytterligare inspiration. Fler reflektioner och bilder kommer inom kort...
// J

Snart London...

Gott nytt år alla UK:are! Det har varit så skönt med lite julledigt, men nu när den småtrötta nyårsdagen är över börjar jag se fram emot London så smått! Har varit inne på BETT-mässans planeringsmail, men det är inte lätt att få överblick. Det ska hur som helst bli spännande att se denna stora mässa. Dessutom tror jag att vi kommer att få en rolig resa, av de många skratten på våra möten att döma!
Ha det bra, vi ses snart!
// Helene

RSS 2.0