Växjö - IT i lärarutbildningen

Idag så var vi, Daniel och Markus, i Växjö på en nationell konferens om IT i lärarutbildningen. Det var översteprästen i UK, Lennart Axelsson, som hade kallat till möte (i KK-stiftelsen regi ).
Upplägget verkade på förhand vara bra, så vi kände oss taggade att åka.


Förmiddagens höjdpunkt var två glada norrmän som visade hur teori och praktik kan mötas i nätverksbyggande, speciellt norrman nr 2, Erik Eliassen, var trevlig och inspirerande att höra på. Han var tydlig och konkret (även om vi inte förstod allt han sa...) i sin presentation om hur man i Norge jobbar med nätverksbyggande.


Sedan var det dags för lunch - och en väldigt bra sådan måste jag tillägga! Stort tack för den!


Efter att lyssnat på Ragnar och Lotta (visst låter det som en progg-grupp?) och ByBoo så var det dags för oss att äntra scenen. Den här gången hade vi ett ess med oss i rockärmen...i form av Katarina Herrlin, vår projektdeltagare från HiK. Som vanligt så gjorde hon ett bra jobb med att "akademisera" vårt, annars så praktiskt utformade, projekt.


Det var en väldigt trevlig dag och vi tycker båda att det är spännande och inspirerande att träffa folk från hela Sverige (och Norge) som brinner för dessa frågor.

Dagens reflektion blir dock ändå följande;

Hur trovärdig känns en nationell konferens, med syfte att främja IT i lärarutbildningen, när föreläsarna (på ett universitet!) erbjuds lokaler utan nätuppkoppling...inte ens dator fanns att tillgå :-)


Som sagt var vi dock ändå nöjda och glada när vi vände kosan hemåt på eftermiddagen. Tack för oss och för en trevlig konferens! Tills nästa gång...


Under resan hem kom vi unisont fram till att i Lessebo...

vill vi inte bo...


Det här inlägget avslutar vi med dagens citat;


"Vi befinner oss i en virvelvind av frågor och svar" - Ragnar Olsson, E-tik


Korrespondenterna vid tangenterna //Daniel & Markus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0